CEMCON - GROUP OF COMPANIES
CEMCON - GROUP OF COMPANIES

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ

Το Πρόγραμμα στοχεύει στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών για αυτοκατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και αφορά όλη την Επικράτεια ενώ αναμένεται να έχει σημαντικά οφέλη, τόσο για τους δικαιούχους όσο και συνολικά για την εθνική οικονομία.

ΝΕΟ Πρόγραμμα για τους αγρότες - ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ στο ΧΩΡΑΦΙ
Η CEMCON είναι έτοιμη να σας βοηθήσει με τον πιο επαγγελματικό τρόπο να αξιοποιήσετε στο έπακρο το πρόγραμμα "Φωτοβολταϊκά στο χωράφι" με την κατάλληλη προετοιμασία.

 Το Πρόγραμμα συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας ενώ όσον αφορά τον αγροτικό τομέα, στη βάση των μέτρων και πολιτικών που προβλέπει το ΕΣΕΚ, αξιοποιείται το υψηλό δυναμικό συνεισφέροντας στην μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, στην προώθηση των ΑΠΕ και στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης.

Το Πρόγραμμα «Φωτοβολταικά στο χωράφι» επιχορηγεί τους αγρότες (επαγγελματίες αγρότες ή αγρότες ειδικού καθεστώτος ή όποιας άλλης μορφής αγροτική επιχείρηση) οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων για την εγκατάσταση Φ/Β συστημάτων, για αυτοκατανάλωση ενέργειας.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων ορίζεται η 9η Απριλίου 2024 και οι αιτήσεις επιχορήγησης μπορούν να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους από την ημέρα έναρξης του Προγράμματος μέχρι και τις 15 Μαΐου 2024 και ώρα 23:59 μμ.

 

Μέσω του Προγράμματος επιχορηγείται ποσοστό (%) της δαπάνης του φωτοβολταϊκού σταθμού με την επιφύλαξη του ανώτατου ποσοστού και ποσού επιχορήγησης για το φωτοβολταϊκό σταθμό, όπως αυτά καθορίζονται στο ακόλουθο πίνακα:

Ωφελούμενοι

Ποσοστό Επιχορήγησης ΦΒ σταθμού (%)

Ισχύς <=50kWp

Ανώτατο Ποσό Επιχορήγησης ΦΒ σταθμού (€/kW)
Αγρότες 30% 350€/kWp

Επισημαίνεται πως στο ανώτερο ποσό δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ (24%), ο οποίος δεν αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη για το Πρόγραμμα.


Σύμφωνα με τον Οδηγό του Προγράμματος «Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι» (ΦΕΚ 2173/Β/09-04-2024), η μέγιστη επιλέξιμη εγκατεστημένη ισχύς των φωτοβολταϊκών συστημάτων ανά εγκατάσταση/ παροχή αγροτικής χρήσης στο πλαίσιο του Προγράμματος που θα χρηματοδοτείται ορίζεται στα 50kW.

 

ΦΟΡΜΑ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος - Κλείστε τώρα ραντεβού

BLOG

Τελευταία νέα!

10 Απριλίου, 2024
11 Ιανουαρίου, 2024
Ειμαστε ΔημιουργικοιΣυγχρονοιβραβευμένοι

Επικοινωνήστε μαζί μας!